Masterclass Art

Als je kiest voor Masterclass Art, dan krijg je drie disciplines uit de kunstvakken aangeboden: beeldend, muziek/zang en drama. Het jaar is verdeeld in drie perioden. Per periode krijg je steeds één van de disciplines zodat je na één schooljaar les hebt gehad in alle drie de kunstvakken.

Beeldende vorming

Je krijgt les in tekenen/schilderen, fotografie, animatie en grafiek (druktechnieken).

Muziek/zang

Je leert hoe je je stem gebruikt met de juiste techniek. Ook wordt er gewerkt aan houding, uitstraling, interpretatie, articulatie en samenzang. Ook leer je een instrument te beheersen en samen te spelen als een band, orkest. Daarbij leer je improviseren en hoe je je het beste kunt presenteren op een podium. En uiteindelijk schrijf en zing je je eigen lied.

Drama

Je krijgt (toneel)spellessen. Je leert er improviseren, samenspelen en korte toneelstukjes (scènes) schrijven en regisseren. Spelvreugde is hierbij heel belangrijk. Er wordt aandacht besteed aan concentratie,  spreekvaardigheid en houding. Dit zorgt ervoor dat je zelfverzekerd overkomt op het podium.

Contact met ouders

Je ouders willen natuurlijk wel zien wat je zoal doet bij Art. Daarom houden we een paar keer per jaar een open les. Je ouders ontvangen hiervoor digitaal een uitnodiging. Je docent geeft een reguliere les, waarin er ruimte gemaakt wordt om aan je ouders duidelijk te maken hoe en wat je leert.