BYOD

BYOD betekent Bring Your Own Device. We streven er bij Het Hooghuis naar dat al onze leerlingen met een eigen laptop werken. Computers maken immers deel uit van het dagelijks leven; op school, thuis en op het werk. Bijna iedereen gebruikt internet en is bekend met sociale media. Bij veel beroepen kun je niet meer om de computer heen. We vinden het een taak van onze school om jou als leerling een goede basis mee te geven op het gebied van digitale informatievaardigheden en mediawijsheid.

We vinden het ook belangrijk om ons onderwijs zoveel mogelijk ‘op maat’ te maken. Dankzij BYOD kunnen we veel lesstof digitaal aanbieden en meer variatie aanbrengen in de lessen. Zo kunnen we de stof beter laten aansluiten op je leerstijl, niveau en tempo. Of je nu op school werkt of thuis. Dat geeft meer flexibiliteit.

Werken met je eigen laptop betekent niet dat je op school de hele dag achter de computer zit. Je werkt nog steeds met leerboeken, krijgt klassikale instructie en gebruikt andere werkvormen. We zoeken altijd naar een optimale combinatie van digitaal en niet-digitaal werken. Daarbij kijken we naar wat jij nodig hebt. Op je laptop maak je bijvoorbeeld (extra) digitale oefeningen op jouw niveau of bekijk je (nogmaals) een instructievideo over de lesstof.

We bereiden je graag goed voor op de toekomst. Werken met je eigen laptop geeft je de beste leerontwikkeling bij ons op school. Daarom vragen we je ouders/verzorgers hier een bijdrage aan te leveren door voor jou een laptop aan te schaffen of te huren. Meer informatie hierover lees je bij ‘BYOD FAQ’.