Bring your own device

Iedereen leert en werkt op een andere manier. In oktober 2014 is gestart met een pilot BYOD in de brugklas havo/vwo Expeditie. Met devices (bijvoorbeeld een laptop of tablet) kunnen docenten divers en gepersonaliseerd onderwijs aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan beeld, geluid, film, tekst, feedback, presentaties, animaties en games. Bovendien kan met een device overal en op elk moment aan de slag gegaan worden en in het eigen tempo gewerkt worden. Werken met devices past ook uitstekend bij de visie van het TBL: leerlingen zo optimaal mogelijk voorbereiden op de 21e eeuw. Dat betekent dat leerlingen leren welke online informatie betrouwbaar is, dat leerlingen beschikken over digitale vaardigheden en dat ze ontdekken hoe het sociale verkeer op het internet gebruikt kan worden voor studie en carrière. Met ingang van schooljaar 2015-2016 is er in alle brugklassen gestart met BYOD. In 2016-2017 hebben leerlingen in klas 1 en klas 2 een eigen device bij zich.