- Lesuitval moet tot een minimum worden teruggebracht waarbij de inzet is dat de wettelijk verplichte onderwijstijd wordt gerealiseerd (de zgn. 1000 urennorm).
- De planbare (scholing) en niet planbare (ziekte) lesuitval worden apart geregistreerd. Deze registratie is geordend per team. Voor de onderbouw per klas en voor de bovenbouw per leerjaar.
- Voor de onderbouw organiseren we vervangingsuren voor opvang van de niet-planbare lesuitval (ziekte). Deze uren vervallen in de bovenbouw.
- Bij lesuitval in de bovenbouw worden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om onder toezicht te studeren in de studieruimtes. Deze uren worden geregistreerd en geteld als onderwijstijd.
- Er is extra onderwijstijd ingepland om daarmee de lesuitval door ziekte en anderszins te compenseren.
- De school wordt verplicht om 1000 klokuren voor de onderbouw, 1000 uren voor de bovenbouw en 700 uur voor de examenklassen onderwijstijd te realiseren. Wij hebben hiervoor een planning gemaakt. In deze planning is rekening gehouden met een lesuitval van 3% voor de onderbouw en 5% voor de bovenbouw. Dit betekent dat we de wettelijke lessennorm ophogen met 3% en 5%.
- Er is extra onderwijstijd gerealiseerd door de lessentabel aan te passen met extra vakken (masterclasses onderbouw) en de op individuele basis toegekende studie-uren voor de bovenbouw leerlingen.
- Per trimester wordt hierover gerapporteerd aan de medezeggenschapsraad, de oudervereniging, het managementteam van het TBL en de centrale directie.
Titus Brandsmalyceum
Molenstraat 30, 5341 GD Oss
Tel 0412 224180
infotbl@hethooghuis.nl
Twitter @tbl_oss
Facebook Titus Brandsmalyceum
Instagram TBL_Oss